Intro

Sinds 2002 ben ik in mijn professionele leven altijd bezig met het effectief automatiseren van bedrijfsprocessen. Met als achtergrond een HBO-opleiding Bedrijfskunde heb ik mezelf als autodidact het programmeren eigen gemaakt. Door de jaren heen heb ik steeds gewerkt op dat snijvlak van bedrijfsproces en techniek.

Ervaring

[2018] Zelfstandig professional

Advisto

Na enkele jaren in loondienst heb ik er voor gekozen om met ingang van januari 2018 weer als Zelfstandig Professional aan de slag te gaan. Graag lever ik mijn expertise op het gebied van:

  • softwareselectie
  • softwareimplementatie
  • softwareontwikkeling
  • dataconversies
  • rapportage

[2017] Product Owner

SnelStart Software

Begin 2017 zat mijn taak als Incident analist erop. De software was weer voldoende stabiel. Na het teruggeven van deze opdracht aan directie, ben ik overgestapt naar het team Productmanagement. Daarbinnen heb ik me beziggehouden met de ontwikkeling van het product SnelStart, voorbereidingen voor korte termijn maar ook het uitdenken en uitwerken van de productvisie.

Ook heb ik me ingezet voor het accountants-event SnelStart Aangenaam, waarbij ik diverse sessies (waaronder de keynote) heb verzorgd.

[2014] Indicent Analist

SnelStart Software

Door een diversiteit aan gebeurtenissen liep het zo dat ik in 2014 bij SnelStart Software BV in dienst ben getreden als Incident analist. Hier heb ik me enkele jaren mogen inzetten om de software stabiel te krijgen. Mijn rol was het schakelen tussen klant/klantenservice en ontwikkeling. In de praktijk betekende dat heel veel analysewerk, en het stellen van de juiste prioriteiten.

De diverse softwareproducten die ik intussen in de markt had staan, zijn samen met de bedrijfsnaam (S for Software) overgenomen door IAprog uit Veenendaal, waar ze in goede handen bleken.

[2013] Focus op softwareontwikkeling

S for Software

Met een viertal medewerkers, waarvan twee consultants, was ik drukker met mijn bedrijf managen dan met slimme oplossingen bedenken. Ik heb ervoor gekozen om de focus weer te leggen op softwareontwikkeling, en mijn SnelStart-klanten overgedragen aan een collega-dealer.

[2009] Eigen softwareproduct in de markt

S for Software

In mijn praktijk bij het helpen van ondernemers met SnelStart, kwam ik diverse beperkingen tegen. Hier zag ik kansen, wat resulteerde in een eigen rapportageprogramma voor SnelStart, met de naam AdminView. Met deze eenvoudige maar krachtige oplossing hebben we honderden ondernemers blij kunnen maken.

Later volgden meer aanvullingen op SnelStart, zoals Voorraadimport, Barcodescanning en vele webshopkoppelingen.

[2007] Dealer van SnelStart

S for Software

Het leek me goed om een standaard softwarepakket als uitgangspunt te hebben, en daar verder omheen te ontwikkelen. Na gesprekken met drie softwareleveranciers, werd het SnelStart. Ik werd warm ontvangen als steunpunt om hun klanten goed verder te helpen met de software.

Mijn voornemen was om zo’n tien pakketten per jaar te verkopen, en er verder maatwerk omheen te bouwen. Echter, na zes jaar hadden we meer dan 500 klanten geholpen met SnelStart. Dat liep dus anders dan voorzien. Veel ervaring opgedaan op het gebied van verkoop, commercie en marketing. Bij heel veel bedrijven dus ook in de keuken mogen kijken. Een waardevolle ervaring.

[2005] Softwareontwikkeling (.NET)

S for Software

Na een mislukte poging tot nearshoring heb ik het uitbestede project zelf maar opgepakt. Voor de nearshoring was 40 uur gecalculeerd, ik had in twee dagen een betere oplossing staan. Vanaf dat moment volop verder gegaan met ontwikkeling in VB.NET met SQL Server. Daarbij gewerkt met componenten van Infragistics, en later DevExpress. Enkele jaren later ben ik in van Visual Basic.NET overgestapt naar C#.

[2003] Pakketselectie

S for Software

Diverse ondernemers geholpen met het kiezen van een geschikt boekhoudpakket. En vervolgens ook geholpen met het ingebruiknemen ervan.

[2003] Softwareontwikkeling (Access, VBA)

S for Software

Vanaf 2003 veel ervaring opgedaan met Microsoft Access, inclusief VBA (Visual Basic for Applications). Hierin oplossingen voor ondernemers ontwikkeld, en ook consultancydiensten geleverd aan andere ontwikkelaars in MS Access.

[2002] Inschrijving Kamer van Koophandel

S for Software

Diverse ondernemers helpen met hun computer en aanverwante zaken. Dan is het wel fijn als er een factuur gestuurd kan worden. Voor mij was het aanleiding om me in te schrijven bij de Kamer van Koophandel.